Pe scurt, despre cum a fost la concertul Robbie Williams

IMG_20150717_213804

Nu credeam că un concert poate fi organizat atât de rău precum cel al lui Robbie Williams de aseară. Mai ales că e vorba de unul dintre cei mai mari și vechi organizatori de evenimente din România, D&D East Entertainment (aka Marcel Avram) care a adus atâția artiști la noi, de la Michael Jackson la AC/DC, Sting, Bon Jovi, Guns n Roses, Limp Bizkit, Rammstein, Prodigy, Metallica, Eric Clapton, Leonard Cohen.

A câștigat licitația pentru a organiza acest event undeva pe la începutul anului (cu alte cuvinte, plenty of time să pună fiecare detaliu la punct), estimările de oameni conform biletelor vândute + invitațiilor date a fost de +60.000 (foarte mulți, comparativ cu ce alte concerte au mai fost la noi) și prognoza meteo nu este secretă.

Și, cu toate astea:

1. A fost prost comunicat sistemul cu cardurile, pe care trebuia să pui bani pentru a cumpăra ulterior orice. Noi ne așteptam ca marea coadă pusă imediat după intrare să fie pentru jetoane, fiind obișnuiți de la toate festivalurile și concertele la care tot mergem de atâția ani. Am întrebat, ca să fim siguri că nu stăm la o coadă inutilă, și cam aia a fost, 40 de minute mai târziu aveam un card cu credit toți acei bani pe care-i estimasem noi că ar ajunge pentru băuturi.

Însă nu erau comunicate absolut nicăieri, nici măcar pe gherete nu scria nimic. Cei care nu prea merg la concerte nu aveau cum să ghicească în stele faptul că trebuie să facă rost de cardul ăla pentru a-și putea cumpăra ceva, și se trezeau după aia că au stat degeaba o oră la coadă la băutură. Și era plin de astfel de cazuri, oameni de toate vârstele, din toate orașele țării.

Pe lângă asta, cei de la bar nu știau să folosească cardurile respective și se mișcau super greu. La un moment a decedat întreg sistemul de plată și au renunțat la el, au început să dea direct sticle de apă la 2 litri pentru 10 lei… cash. Cu accent pe „cash” și pe fiscalitate, nu pe preț. (CC: ANAF?)

2. Erau anunțate vreo 33 de grade ieri în București, soare, nici pic de nor sau de vânt, o vreme minunată ca să dai fuga pe litoral, în niciun caz în Constituției, unde betonul e șef. Combinați asta cu peste 60.000 de oameni care se călcau în picioare și rezultă o mică saună. Puteai tu să fi băut și fântâna Miorița înainte să ajungi acolo, că tot degeaba, aveai toate șansele să leșini de la deshidratare. Și să-ți dorești urgent ceva de băut. Moment în care realizai că există super puține puncte pentru așa ceva, la care vând doar câte trei oameni, oameni instruiți insucifient și nu știu să folosească sistemul ăla de plată. Drept urmare, am stat mai mult de o oră la coadă la băutură apă (și am fi stat și mai mult, dacă nu era Carmen descurcăreață).

Se putea rezolva cu un sistem prin care să stea lumea la coadă precum la aeroport, nu să se calce în picioare unii pe alții într-un cerc în jurul unui cort.

Se putea rezolva cu personal instruit, care nu lucrează pentru prima oară la un astfel de eveniment și deja știe cum să facă să meargă lucrurile ca unse.

Se putea rezolva prin puțin exersat înainte. „Ne așteptăm să vină 60k, noi suntem 50 de oameni, 60k/50 = 1200 de oameni. Ia toarnă un pahar de apă, să te cronometrez. A, îți ia 30 de secunde / om…?

Și apropo de apă, după ce am reușit s-o iau am căutat și pliculețul de ceai, ca să-l pun la făcut, altfel nu înțeleg de ce era fiartă.

3. Foarte tare Robbie și showul făcut, n-am nimic să-i reproșez. Mi-a plăcut în special felul în care a comunicat cu publicul.

4. În loc de concluzie: slabe șanse să se și schimbe ceva pe viitor, indiferent de cât de multă lume se plânge. Fiindcă numeri organizatorii de concerte de la noi pe degetele de la o singură mână, organizatorii ăștia aduc lângă tine artistul preferat, și atunci ce vei face? Îl vei boicota? Nu vei mai merge să-ți vezi artistul preferat fiindcă la ultimul concert a fost organizarea proastă și ai stat 40 de minute la coadă la jetoane, 75 de minute după o apă caldă și, la final, 30 de minute să reușești să ieși și tu din venue?

P.S. mă număr printre acei români.

P.P.S. Metrorex nu ne-a dezamăgit nici de data asta, a fost exact așa cum ne așteptam. Long live Uber.

P.P.P.S. setlistul, dar mi-au mai scăpat ceva piese, precum cea dedicată fiului lui și am impresia că mai era ceva și pe la final. Nu s-a mai salvat ce scrisesem eu și am completat din memorie.

Carmina Burana
1. Let me entertain you
2. Rock DJ
3. Monsoon
4. Come undone
5. Road to Mandalay
6. Swing both ways
7. Better Man
8. Supreme
Mix We will rock you + I love rock n roll (covers)
9. No regrets
10. Candy
11. Feel
Royals (cover)
12. Millenium
13. Kids
Bohemian Rhapsody (cover)
Freedom (cover)
14. She’s the one
15. Angels
My Way (cover)

Poza următoare a fost făcută de Alex, care a stat undeva mai sus decât mine.

Robbie Williams concert Bucuresti

Later update: mai aflu chestii noi de la Ionuț.

Un later update de duminică: Ursus încearcă să se delimiteze de organizatori și oferă câte un bax de bere tuturor celor nemulțumiți. Frumos gest. Citiți aici detaliile.

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

1 comentariu

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed