Ultimul weekend #dinRomania pe 2011

Din Romania 2011

Vinerea trecuta pe la ora asta eram pe drum spre Sambata de Sus, pentru ultima peripetie din acest an semnata Redescopera Romania. A fost ditamai gasca adunata acolo, aproximativ 70 de oameni din online – aproape toti cei care am participat in editiile anterioare.

De data asta nu am mai facut slalomuri de mii de km printre obiective turistice, ci am stat *cuminti* intr-un singur loc si am petrecut pana duminica.

Descrierea traditionala:

Redescopera Romania 2011 este un proiect Petrom impreuna cu BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 si Muzeul National al Taranului Roman.

Si acum descrierea a la Pyuric:

Redescopera Romania este cel mai misto si cel mai mare proiect in care am fost implicata de cand am intrat in contact cu online-ul romanesc.

Sunt cateva persoane responsabile pentru asta, carora le multumesc: Bobby (mi s-a schimbat viata la 360 de grade de cand l-am cunoscut, in urma cu aproape 5 ani), Anca (doamna diriginta), Ana (cu care din pacate n-am reusit sa stau prea mult de vorba, dar ne vor sta mereu la indemana cafenelele din Bucuresti), Mugur, Razvan, Doru, Augustin, Adi.

Le-as fi multumit personal sambata trecuta la Sambata de Sus, cand mi s-a inmanat diploma de „Best Hip-Hop Act” in timp ce canta Guess Who „Tot Mai Sus” pe fundal, da’ m-am blocat si am reusit sa scot doar un „Va multumesc… da.” inainte sa o iau la goana inapoi spre masa.

Ce mi-a placut cel mai mult la proiectul asta, lasand la o parte toate locurile superbe pe care le-am descoperit sau redescoperit: a adunat la un loc si a unit atata lume din online cum nu cred ca se va mai intampla prea curand. Niste oameni foarte misto, pe care nu prea ai alte sanse sa-i cunosti atat de bine.

Puneti la un loc oameni in aceeasi masina, sa parcurga in fiecare zi sute de km impreuna intr-un spatiu atat de mic, sa astepte ore intregi sa ia masa (dureaza ceva atunci cand esti in ditamai grupul) si sa vedeti ce reusiti sa scoateti de la ei.

Ce-i drept, e si foarte obositor, dormi putin (motto-ul excursiei fiind „plecam in 5 minute” ), iar pana reusesti sa te obisnuiesti… deja se termina excursia. Dar programul asta extrem de incarcat din RR ne-a facut sa ne fortam limitele chiar si dupa ce am revenit la „vietile noastre de zi cu zi”.

Iar de aici deja incep cu detaliile care s-ar putea sa fie plictisitoare pentru cei care n-au facut vreodata parte din acest proiect:

– vineri seara mi-am dat intalnire in piata Victoriei cu Ligia, Auras si David, cu care am purces spre Sambata de Sus – drum sponsorizat de a mea Corsa. Initial ar fi trebuit sa fim 5, dar Alex a fost nevoit sa ramana in Bucuresti. Iesirea din Bucuresti a fost, spre surprinderea mea, destul de lina, insa ne-am blocat la intrarea in Ploiesti unde se formase o coada de vreo 10 km. Inainte de Predeal am ras ca nebunii la porcul din acest filmulet, i-am dat „play” de vreo 5 ori.

– tot vineri seara am avut o criza acuta de sughitat combinata cu ras isteric. Si dileme privind conjugarea verbului „a sughita”. Unii oameni aproape merita sa le fie ridicate statui la cat m-au suportat in timp ce radeam si sughitam.

– unul din sporturile la care ma pricep cel mai bine este somnambulismul / vorbitul in somn, asa ca mare noroc pe capul meu: am stat in camera cu Ligia, care are acelasi talent ca si mine. Yey.

– sambata dimineata ne-am impartit in 6 echipe de cate 10 oameni (minus cativa somnorosi care au primit absenta nemotivata) si pusi sa trecem diverse probe. A mea minunata echipa a decis ca numele care ni se potriveste de minune este „Primii” . Ne-a purtat noroc, ca am si castigat, chiar am iesit primii. Prima proba mi-a dat maxime dureri de spate: ne-am ordonat noi frumos pe un bustean, in functie de data nasterii, iar dupa aia a trebuit sa ne re-ordonam dupa inaltime. Fara sa ne dam jos de pe bustean si fara sa vorbim, altfel eram penalizati si o luam de la inceput. Eu sunt nascuta pe 1 ianuarie si eram cea mai mica de inaltime, deci inchipuiti-va distractie.

– am facut HTC ChaCha tweet meet (ghiciti care e al meu)

– sambata seara am avut ceremonie de premiere, o gasiti la Razvan pe blog. Asta a fost momentul meu magic, cu „Va multumesc. Da.” probabil ca intra direct pe primul loc in topul celor mai penibile speechuri pe care le-am tinut vreodata.

– tot sambata seara i-a fost facuta lui Doru o poza extrem de compromitatoare, cu care planuim sa-l santajam la un moment dat.

– in noaptea de sambata spre duminica l-am sarbatorit pe Ionut aka Boo Nes Q (LMA!)

– duminica am luat-o inapoi spre Bucuresti, fiecare pe traseul sau. Noi am ales sa o luam pe Transfagarasan – la fix, fiindca s-a inchis dupa doua zile. Am mers impreuna cu Hoinaru (si al lui Touareg ‘furnizat’ de Midocar) si Mihaltianu (cu Dusterul). Dl copilot Pripas, pe care l-am terorizat maxim tot weekendul cu preferintele mele muzicale, a filmat putin din drum pe telefonul meu. Pozele de mai jos de pe Transfagarasan sunt facute tot pe telefonul meu.

Poze gasiti la:
Dragos Asaftei
Alex Dima
Catalin Georgescu
zoso

Gasiti toate articolele publicate pana acum despre Redescopera Romania AICI.

Bafta, colegii! big hug Sa ne revedem cu bine asap.

VREI MAI MULT?

Completează formularul de mai jos și o să primești ceva nou de la mine din două în două vineri. Te poți dezabona oricând vrei.

PE ACEEAȘI TEMĂ

COMENTARII

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed